4 bra anledningar att uppgradera till Windows 10

Det är förmodligen inte första gången du får höra att ditt företag borde uppgradera till Windows 10, ett bra argument är att det just nu är gratis att göra övergången från Windows 7 eller Windows 8.1. Att uppgradera efter den 31:a december kommer att kosta pengar. Men det finns även andra anledningar, och dem handlar detta inlägg om.

 

{{cta(‘556d3459-a1ec-435e-83e4-46f8e9be1d89’)}} 

Själva uppgraderingen kan göras på olika sätt. – men läs gärna om förträffligheten med Windows 10 här nedan. 

1. Windows 10 är säkrare

Ransomware blir allt vanligare och hjärnorna bakom dessa hittar ständigt nya sätt att ta sig in i användarnas datorer. Med hjälp av regelbundna uppdateringar så får ditt företag skydd mot aktuella hot. Från och med den senaste uppdateringen (Fall Creators Update 1709) så är skydd mot ransomware inbyggt i operativsystem som kan aktiveras.

ransomware-2320941_1920.jpg

2. Ni kommer förmodligen aldrig att behöva köpa en till version av Windows

När Windows 10 släpptes meddelade Microsoft att detta är “den sista versionen av Windows”. Istället skulle fokus läggas på att ständiga förbättringar och stora uppdateringar (Creators Update) ungefär två gånger per år. På så sätt kan Microsoft forma och utveckla operativsystemet med hjälp av sina användare. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Microsoft håller sitt ord och att vi inte kommer att se en ny version av Windows om några år, men just nu är det deras mål.
 

3. Snabbare och effektivare

En av de större förbättringarna är att operativsystemet mer effektivt utnyttjar hårdvaran i användarens dator. Kommer ni ihåg när det behövdes disketter eller CD-skivor för att installera ny hårdvara? Detta har Microsoft blivit mycket bättre på idag, “plug and play” gör precis vad det betyder. Ni kan till och med byta moderkort och processor utan att behöva ominstallera operativsystemet. Ett till exempel är hur mycket mer batteritid som sparas när man använder en bärbar dator.

bakgrund2_compressed.jpg

4. Framtidssäkrad för ny mjuk- och hårdvara

Microsoft har lärt sig mycket av sina tidigare operativsystem och en av de viktigaste förbättringarna går ut på att kunna hänga med när ny teknologi finns tillgänglig på marknaden. Med hjälp av “nya windows” är användaren alltid beredd på kommande teknik, som till exempel Virtual Reality (VR) stöd.

Sammanfattning

Säkerhet, snabbhet och framtidssäkring. Samt att man aldrig mer behöver köpa nya versioner av Windows. Det är anledningarna för att uppgradera till Windows 10. Samt att det är gratis fram till årsskiftet.

Och när du väl har uppgraderat, tar vi gärna ett samtal och analyserar er IT-miljö. Ladda ner vår beskrivning av denna genomgång här nedan.

{{cta(‘556d3459-a1ec-435e-83e4-46f8e9be1d89’)}} 

 

 

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på print
Dela på email

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.