Kommunikationen och telefoni ska inte hindra personlig effektivitet

Teknikövergången måste gynna medarbetarna i arbetet. Resultatet ska vara till hjälp för användaren av telefonin. Det säger Johan Hägglund, som är IT-konsult och kröníkör i Telekom Idag.

[Ladda ner e-boken Modern telefoni 2020]

Vad är det viktigaste när man byter lösning eller plattform?

Teknikövergången måste gynna medarbetarna i arbetet. Om kommunikationen hindrar din personliga effektivitet är det en katastrof.

Hur viktig är mobiliteten?

Väldigt viktigt. För 20 år sedan tog jag aldrig ett affärssamtal i mobilen utan väntade tills jag var på kontoret. Då var det oproffsigt att prata affärer i mobilen. I dag är det ju inga som helst problem.

Men blir man inte tillgänglig hela tiden då?

Man kan ha en hänvisningsprofil, och hjälpa varandra att koppla den inringade personen rätt och se varandras status, det vill säga om rätt person är tillgänglig eller om någon kan ta dennes samtal.

Vilka olika typer av molnlösningar finns?

Det kallas för ”Cloud Based” eller ”Cloud Wash” när man tar ett telefonisystem som är byggt för att användas av endast en eller ett fåtal kunder och placerar det i molnet. En ”Cloud Native”-lösning är ett helt molnbaserat system där alla kunder ligger i en och samma lösning. Det påverkar betalningsmodeller, uppgraderingsstrategier, långsiktighet och hur motiverad personal man kan förvänta dig med de olika lösningarna.

Ska man välja klient utifrån applikation?

Nej, svagheten kommer då att sitta i hur användarvänlig och uppdaterad applikationen är. Mitt tips istället är att se till att välja en växellösning som också fungerar utan app så det går att koppla samtal och skapa konferenssamtal utan att öppna appen.

Behövs växeltelefonisten?

Nej, och det visar ju utvecklingen. Växeltelefonisten finns i dag knappast kvar, inte ens på de små och medelstora företagen.

Denna intervju är saxat ur e-boken Modern telefoni 2020. Läs hela e-boken genom att ladda ner den via nedanstående länk.

{{cta(’7b705feb-bc6b-45af-976e-9dcf0cad58e9’)}}

Dela inlägget

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.