INTERLANDAGEN 2018

Den 17 april arrangerar vi den andra Interlandagen och precis som förra året är det talare i världsklass.

Var, när, hur?

Datum: 17 april 2018
Plats: Clarion Hotell Winn Citykonferens, Norra Slottsgatan 6, i Gävle.

09.30–10.00 Registrering med fika
10.00–12.00 Föredrag
12.00–13:00 Lunch (ingår i avgiften)
13.00–16.00 Föredrag

Kostnad: 800 kronor exklusive moms.

Sista anmälningsdatum var 3 april 2018.

Digitalisering är svaret - men vad är frågan?

Anne-Marie Eklund Löwinder berättar om regeringens mål ”Digitalisering först” och om det verkligen ska ske till vilket pris som helst. Anne-Marie Eklund Löwinder är Chief Information Security Officer på Internetstiftelsen (IIS).

Säker och robust infrastruktur i Sverige

Patrik Fältström arbetar på Netnod som är inblandat i ett flertal projekt i Sverige relaterat till stabil och robust infrastruktur. Patrik kommer under sitt föredrag beskriva ett par av dessa projekt på ett intressant sätt där ni har möjligt delta i diskussionen.

Internetbedrägerier

Peter Forsman är Sveriges i särklass största bovjägare på Internet. Peter jobbar på Internetstiftelsen (IIS) som abusechef och kommer under dagen prata om hur man ska skydda sig mot Internetbedrägerier.

Blockchain och Bitcoin

Roberth Edberg, expert på övervakning av finansiell infrastruktur och transaktioner, har över 20 års erfarenhet på en av Sveriges största banker. Han stötte på blockkedjetekniken 2011 och har sedan dess skaffat sig en bred erfarenhet om ämnet. Roberth bjuder på en snabbgenomgång hur enkel tekniken egentligen är samt gläntar på dörren till en ny värld.

Hur mår säkerheten på Internet?

Jonas Lejon med säkerhetsbloggen kryptera.se tar tempen på säkerhetsläget och kommer att prata om dagsaktuella säkerhetsformen på Internet.

Varför väljer vi alltid det enkla istället för att göra på rätt sätt?

Torbjörn Eklöv delar med sig av sina erfarenheter det senaste året.

Nils von Greyerz

Varför blir stora företag med stora IT och säkerhetsbudgetar hackade?

Det är en kombination av beteende och förutsättningar. Låt oss ta en titt på varför next-gen och last-gen produkter inte löser problemen som de är utlovade att lösa. Nils von Greyerz

TOP